Jeigu esate Argentinoje, paragaukite Lagrima

Tai kava „pradedantiesiams“ – mažas puodelis virinto pieno, puri puta ir lašelis espresso. Taip taip, tik lašelis, o tai turbūt ne pats geriausias variantas žvaliam rytui. Taigi, tikri kavos mėgėjai turėtų paprašyti baristos café en jarrito (dvigubo espresso) arba cortado (espresso su nedaug pieno).

Jeigu esate Etiopijoje, būtinai sudalyvaukite tradicinėje kavos ceremonijoje

Jebena buna – kavos gėrimo ceremonija, kurią privalote patirti būdami Etiopijoje. Ceremonijoje išvysite moterį tradiciniais rūbais, ji po truputį skrudins šviežias kavos pupeles žarijose ir tada jas sumals. Tuomet kava moliniame puodelyje ilgu kakleliu (jebenoje) bus užpilama vandeniu ir verdama tol, kol per jebenos viršų pradės veržtis garai. Galiausiai, ant jebenos uždedamas medvilninis filtras ir kava pilama į mažesnius rankų darbo puodelius. Nors daugelis yra pripratę kavą pagardinti cukrumi, kai kuriuose Etiopijos regionuose vietoje cukraus yra naudojama druska ar sviestas – sakoma, kad žiupsnelis druskos susilpnina kavos kartumą. Tokios ceremonijos Etiopijoje gali tęstis net kelias valandas, nes dalyviai turi išgerti tris tokius kavos puodelius – tam, kad juos lydėtų sėkmė.

Jeigu esate Indijoje, užsisakykite Kaapi

Tai puodelis labai stiprios kavos, verdamos su cikorija, pienu ir cukrumi. Kai kuriose Indijos kavinėse ši kava vadinama „vieno metro kava“ arba „vieno jardo kava“, nes prieš patiekiant, iš maždaug vieno metro aukščio, kava perpilama iš vieno puodelio į kitą. Tai suteikia kavai ploną burbuliukų sluoksnį.

Jeigu esate Japonijoje, paragaukite kavos iš aparato

Ši šalis garsėja visko prikrautais automatais – čia galima įsigyti bet ko, nuo gėlių puokštės, budistų pakabukų iki keptų sumuštinių ar gyvų omarų. Taigi, visai nenuostabu, kad čia taip pat nemažas kavos pasirinkimas. Tik įmeskite į aparatą savo jeną ir nuspręskite, norite karštos ar šaltos kavos, išsirinkite firmą (pavyzdžiui, Boss firmos Tommy Lee Jones kavos) ir skanaukite!

Jeigu esate Vietname, išmėginkite kavos su kiaušiniais

Skaitant vietnamietiškos kavos ingredientų sąrašą, atrodo, kad skaitomas pyrago receptas (štai vienas keistesnių: kava, kiaušinių tryniai, kondensuotas pienas, cukrus, sviestas ir sūris). Ši kava su kiaušiniais nelabai skiriasi nuo mochos skonio kremo. Gėrimas išrastas Hanojuje 1940 m., kai buvo šviežio pieno stygius, todėl imti naudoti kiaušiniai. Vietiniai ne iš karto pamėgo tokį gėrimą. Kiaušinis turi būti gerai išplaktas, vengiant jo virimo karštoje kavoje, tam, kad per daug neišryškėtų kiaušinio skonis. Bet, po kelių metų eksperimentavimo, kava su kiaušiniais tapo labai populiariu gėrimu Hanojuje.

UŽSISAKYKITE MŪSŲ NAUJIENLAIŠKĮ

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite elektroninį kelionių kalendorių - kada į kurias šalis geriausia keliauti.